almás-mustáros-csirkemell

Almás – mustáros csirke

Az elmúlt időszakban csupa nehéz témát boncolgattam itt a blogon – következzék most inkább egy recept. Az almás-mustáros csirkemellé.

Az embereknek alapvetően két típusa létezik: az egyik, aki szereti és szívesen fogyasztja a hús-gyümölcs kombót, a másik, aki a hús-gyümölcs párosítást eretnek dolognak tartja. Mivel én az első csapatba tartozom, megosztom veletek annak az almás – mustáros csirkmellnek a receptjét, amit az elmúlt időben – egyszerűsége miatt – talán a kelleténél is többször készítettem el. Mivel ételeket fotózni még mindig nem tudok szépen, ezért egy “hipermarket-reklámszerű” fotót választottam a poszthoz – viszont arra készüljetek fel, hogy ez az étel elkészítve sem a szépségéért lesz a kedvenced. Szóval ily módon, még jó is, hogy nem tudok fotózni.

Na de térjünk is akkor a lényegre, nézzük, mit kell a bevásárlólistánkra felvésni, ha ezt az ételt el szeretnénk készíteni:

Hozzávalók

(4 főre)
  • 700 gramm csirkemell
  • 2 közepes alma
  • 4 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál olívaolaj

A csirkemelleket 2 cm-szer 2 cm-es kockákra vágjuk. Az almát megpucoljuk, a mustárral és az olívaolajjal aprítógépben összedolgozzuk. Ha nincs aprítógépünk, vagy egész egyszerűen nem akarjuk emiatt most használni, reszeljük le az almát és jó alaposan keverjük össze a mustárral és az olivaolajjal. A felkockázott csirkemellet sütőtálba helyezzük, sózzuk, borsozzuk és jó alaposan összedolgozzuk az almás-mustáros keverékkel. 200 fokon, légkeveréssel 30 perc alatt sütőben megsütjük.

Figyelj oda, milyen mustárt használsz. Ha megfelőt választasz, szinte minden típusú diétába beilleszthető a recept. Köretnek mit ajánlok? Én magam általában sülz zöldséggel eszem (ez most nálam egy ilyen időszak), de tökéletes rizzsel, bulgurral is.

Kiváncsi vagy a többi receptre is? Kattints ide!