Répatorta, amiről nem is gondoltam volna, hogy ilyen finom lesz

Az úgy volt, hogy volt otthon még répám, amit nagyon illet volna már felhasználnom, illetve készültünk a szokásos vasárnapi családi társasjáték délutánra, ahol pedig mindig van valamilyen süti. Ha én sütöm, olyan amit én is ehetek 🙂

Így született meg az ötlet: legyen a mai sütemény répatorta!

RÉPATORTA

Hozzávalók

A tortához:

  • 25 dkg répa
  • 5 dkg alma
  • 10 dkg darált mandula
  • 10 dkg eritrit
  • 7 dkg nyílgyökér liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 tojás
  • 5 dkg dió durvára törve

A sodóhoz (enélkül is finom, ne aggódj, de mivel nekem volt otthon Totu extrám, ezért készítettem hozzá ilyen sodót is)

  • 20 dkg Totu extra
  • 3 evőkanál eritrit
  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • 1 citrom leve

Elkészítés

A torta hozzávalóit – a dió kivételével- tegyük egy konyha aprítógépbe és az aprítógéppel jó alaposan dolgozzuk össze. Keverjük hozzá a durvára tört diót, majd öntsük (szilikonos) tortaformába. Az enyém 18 cm átmérőjű, de 21 cm-esben sütve is tökéletes eredményt kapunk. Körülbelül 50 percig kell sütni 180 fokos sütőben. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy valóban átsült-e.

répatorta
A kész torta 🙂

A képen látható fehér díszítés a sodóból van – a torta azonban enélkül is finom. A sodóhoz a hozzávalókat gőz fellett összedolgozzuk. Kihítjük, majd tálaláskor 1-2 evőkanálnyit mérünk minden szelet tortára. Az eritrit íze sokakat elriaszt ebben az összetételben, így ezt tényleg csak azoknak ajánlom, akik ehhez az ízvilághoz már hozzászoktak.