kokuszgolyo

Kókuszgolyó

Nemrég baráti összejövetelen voltunk, ahol külön kérés volt, hogy vigyek valami egészséges desszertet. Mivel a nyár közepén nem voltam túl lelkes a sütés gondolatától, egy másik baráti összejövetelen látott receptötletet továbbfejlesztve született meg ez a recept, az egészséges kókuszgolyó receptje. Előre szeretném leszögezni: attól, hogy valami egészséges alapanyagokból készül, nem lehet belőle korlátlanul fogyasztani, attól …

Nemrég baráti összejövetelen voltunk, ahol külön kérés volt, hogy vigyek valami egészséges desszertet. Mivel a nyár közepén nem voltam túl lelkes a sütés gondolatától, egy másik baráti összejövetelen látott receptötletet továbbfejlesztve született meg ez a recept, az egészséges kókuszgolyó receptje.

Előre szeretném leszögezni: attól, hogy valami egészséges alapanyagokból készül, nem lehet belőle korlátlanul fogyasztani, attól ez még ugyanúgy nasi. Viszont ezt a golyót akár uzsonnának is elcsomagolhatjuk – és máris két legyet ütünk egy csapásra: nasizunk is és egészséges uzsonnánk is lesz.

Lássuk akkor a receptet:

KÓKUSZGOLYÓ

Hozzávalók
(20-25 darabhoz)

  • 100 gramm köles
  • 100 gramm kókuszreszelék + 30 gramm a forgatáshoz
  •   40 gramm eritrit
  • 2 evőkanál kókuszkrém  – nem a kókusztejszín szerű (Cocomas stb…), hanem a nagyon tömény, sokszor édesítve kapható változat. Én ezt a DM sajátmárkásat használtam – klikk  (nem szponzoráltt tartalom)
  • negyed citrom héja reszelve
  • (egész mandulaszemek)

Elkészítés

A kölest háromszor-négyszer átmossuk, majd háromszoros mennyiségű vízben megfőzzük. A masszát hagyjuk hűlni, majd amikor már kellőképp kihűlt ahhoz, hogy dolgozni tudjunk vele, hozzákeverjük a kókuszt, a kókuszkrémet, az eritritet, valamint belereszeljük a citromhéjat is.

20-25 kis méretű golyót formázunk belőle – a golyók közepébe akár mandulaszemeket is tehetünk – , majd a golyókat megforgatjuk kókuszreszelékben.

Hűtőbe tesszük, mert behűtve különösen jól érvényesül a citrom aromája.

További FitLife Coaching receptekért kattints ide – Receptek