kokuszgolyo

Kókuszgolyó

Nemrég baráti összejövetelen voltunk, ahol külön kérés volt, hogy vigyek valami egészséges desszertet. Mivel a nyár közepén nem voltam túl lelkes a sütés gondolatától, egy másik baráti összejövetelen látott receptötletet továbbfejlesztve született meg ez a recept, az egészséges kókuszgolyó receptje.

Előre szeretném leszögezni: attól, hogy valami egészséges alapanyagokból készül, nem lehet belőle korlátlanul fogyasztani, attól ez még ugyanúgy nasi. Viszont ezt a golyót akár uzsonnának is elcsomagolhatjuk – és máris két legyet ütünk egy csapásra: nasizunk is és egészséges uzsonnánk is lesz.

Lássuk akkor a receptet:

Tovább olvasom

Répatorta, amiről nem is gondoltam volna, hogy ilyen finom lesz

Az úgy volt, hogy volt otthon még répám, amit nagyon illet volna már felhasználnom, illetve készültünk a szokásos vasárnapi családi társasjáték délutánra, ahol pedig mindig van valamilyen süti. Ha én sütöm, olyan amit én is ehetek 🙂

Így született meg az ötlet: legyen a mai sütemény répatorta!

Tovább olvasom

almás-mustáros-csirkemell

Almás – mustáros csirke

Az elmúlt időszakban csupa nehéz témát boncolgattam itt a blogon – következzék most inkább egy recept. Az almás-mustáros csirkemellé.

Az embereknek alapvetően két típusa létezik: az egyik, aki szereti és szívesen fogyasztja a hús-gyümölcs kombót, a másik, aki a hús-gyümölcs párosítást eretnek dolognak tartja. Mivel én az első csapatba tartozom, megosztom veletek annak az almás – mustáros csirkmellnek a receptjét, amit az elmúlt időben – egyszerűsége miatt – talán a kelleténél is többször készítettem el.

Tovább olvasom

Almás zöldségturmix avagy zöldséges almaturmix

Történt az, hogy munkahelyem közelében található biobolt polcain egyszer csak felfedeztem egy tényleg tartósítószertől, adalékanyagoktól mentes, mindössze csak pasztörizált, 100 ml-enként mindössze 24 kcal-t tartalmazó gyümölcsös zöldséglevet, pontosabban zöldséges gyümölcslevet. Potom 679 Ft-os áron lehet belőle vásárolni fél litert …

Tovább olvasom

Gyros fűszer és egy isteni pác – avagy csirkemell finoman

Történjék bármi, nálam a vasárnap a következő hétre való felkészülésről is szól. Megosztom veletek az egyik kedvenc pácom, valamint egy mesterséges anyagoktól, cukortól mentes, mérsékelt sótartalmú gyros fűszert. Sokan kérdezik Tőlem, hogy nem unom, hogy ilyen sok csirkét eszem? Többek között az ilyen és hasonló ízeknek köszönhetően, nem!

Tovább olvasom

zoldseges csirkemell

Konyhai eszközök egészséges(ebb) ételekhez 1. rész – Olajmentes olajsütők / nem szponzorált tartalom recepttel

Ki ne szeretné a friss, ropogós sült krumplit? Higgyétek el, most hogy í­rok róla, nekem is összefut a nyál a számban… Amit fontos tudni, hogy a sült krumpliban amúgy nem a krumpli, ami rossz (mértékkel fogyasztva), hanem az töménytelen mennyiségű zsiradék, amit a sült krumplival együtt fogyasztunk el. De létezhet friss, ropogós sült krumpli e nélkül? Igen, a ma már szinte minden háztartási gép gyártó kí­nálatában megtalálható olajmentes olajsütőkben sütve igen!

Tovább olvasom

oatcakes

RémÁLOM – ZabÁLOM

A zab az anyagcsere legjobb barátja. Miért ne lehetne akkor egy egészséges sütemény legfőbb alapanyaga? Az itt olvasható recept mindössze 5 hozzávaló segítségével 20 perc alatt elkészíthető. Finom, egészséges, kávé mellé, vagy akár önmagában tízóraira, uzsonnára is fogyasztható.

Tovább olvasom

Így estem bűnbe tegnap este – avagy a tekercselés

Előre is elnézést a szenzációhajhász címért – de ugye mi emberek, már csak így működünk. És persze úgy, hiába tudjuk, hogy lefekvés előtt már nem kell(ene) ennünk, olyan jó este 10-kor hazaérkezve még kinyitni a hűtőt. Ez a recept az, ami viszont akár még ilyenkor is bevethető.

Tovább olvasom

Mindent bele! saláta

Ha meghalljuk a saláta szót, sokaknak valami íztelen, nagyon zöld valami jut az eszébe. Túl egészséges, vagyis nem finom. Létezik persze a másik véglet is, példának okáért álljon itt a franciasaláta. Túl finom, de legtöbbször nem igazán egészséges. Létezhet akkor saláta, ami egészséges és finom? Igen!

Íme az én „Mindent bele! saláta” receptemet – gyakran készítem ezt vacsorára, finom, ízletes, tápláló – és nagyon egészséges!

Tovább olvasom