Majd egyszer vagy a mai naptól – a Te döntésed

One day or day one – you decide

Erre a frappáns motivációs mondatra valamikor Karácsony után bukkantam rá. Tudtam, hogy közeleg a Szilveszter, tudtam, hogy közeleg az Újév, ami sokaknak újévi fogadalmakat is jelent. Hogy aztán, ahogy Strava internetes kutatásából kiderül, a legtöbben már január 12-én fel is adják őket.

Tovább olvasom

Tudtad-e, hogy miért jó gyalogolni?

A gyaloglás egy alábecsült mozgásforma. Alábecsüljük annak ellenére, hogy segíthet testsúlyunk megtartásában vagy akár csökkentésében is – valamint szellemi teljesítőképességünket is fokozza. Eszközigénye nincsen – gyakorlatilag bárhol, bármikor útnak indulhatunk.

Tovább olvasom

quantity vs quality fogyókúra

Tudtad-e, hogy a kalóriák mennyisége vagy minősége számít?

Abban a pillanatban, hogy elszánod magad és fogyókúrázni kezdesz, fogyókúrás tanácsok hada zúdul rád. Minden barátnődnek / barátodnak van egy bevált módszere, az internetes hírportálok címlapján is biztosan egy szuper módszer köszön vissza

A keresők ezentúl valami megfejthetetlen okból fogyókúrás csodaszerek hirdetéseinek hadát zúdítják rád – Te pedig továbbra sem tudod még azt sem, hogy akkor a bevitt kalória mennyisége, vagy pedig az ételek minősége számít.

Tovább olvasom

Tejben van az igazság

A tehéntej önmagában alkalmas emberi fogyasztásra, mindemellett igen fontos és sokrétűen feldolgozott élelmiszeripari alapanyag. Azonban egyre több ember választ tehéntej helyett ún. növényi tejeket – az okok különbözőek, van aki a Vegán életmód, van aki a laktóz intolerancia, megint mások pedig különböző diéták, önkéntes étrendi korlátozások miatt fogyasztanak az állagra a tehéntejhez hasonló, azonban különböző növényekből készített tejeket. De mit kell ezekről tudni?

Tovább olvasom

Tudtad-e, hogy mennyi szénhidrátot ajánlott fogyasztanod?

A szénhidrátok energiával látják el testünket, azonban a felesleg könnyen raktározódhat el zsírként testünkben. Akkor jobb, ha le is mondunk a szénhidrátokról?

A szénhidrátok energiával látják el testünket, azonban a felesleg könnyen raktározódhat el zsírként testünkben. Akkor jobb, ha le is mondunk a szénhidrátokról? SEMMIKÉPP!

Tovább olvasom